Wymagania:
- wykształcenie wyższe kierunkowe dietetyka;
- wykształcenie średnie kierunkowe - dietetyka, technologia żywności i żywienia;
- dobra znajomość obsługi komputera;
- odpowiedzialność i zaangażowanie w powierzone zadania;
- doświadczenie na podobnym stanowisku;
- umiejętność pracy w zespole;
- odporność na stres;
- miłe usposobienie.
Zakres obowiązków obejmuje m.in.:
- organizacja żywienia szpitalnego;
- nadzór nad przestrzeganiem zasad żywienia dietetycznego;
- kontrola jakości i ilości posiłków;
- udzielanie porad dietetycznych dla chorych;
- znajomość aktualnych zaleceń żywieniowych;
- ustalanie diet dla pacjentów potrzebujących indywidualnego procesu żywienia;
- współpraca z firmą cateringową.
Osoby zainteresowane zatrudnieniem proszone są o składanie listu motywacyjnego oraz CV wraz z klauzulą „Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w moim CV/liście motywacyjnym dla potrzeb aktualnej rekrutacji przez Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 4 w Bytomiu” w Kancelarii Głównej Szpitala mieszczącej się w Budynku E (parter) – wejście od Alei Legionów 10 , 41-902 Bytom do dnia 05.05.2023 r.